Course Content
Θεματική ενότητα 1: Το Μοντέλο Παρέμβασης
Καλώς ήρθατε! Στη θεματική ενότητα αυτή θα διερευνήσουμε μερικές κοινές αντιλήψεις όσον αφορά τη συμπεριληπτική και κοινωνικο-συναισθηματική εκπαίδευση SEL και θα εξηγήσουμε τι εννούμε με τον όρο "μοντέλο παρέμβασης" στην περίπτωσή μας. Κάθε εκπαιδευτικός γνωρίζει τη σημασία τόσο της συμπερίληψης όσο και της Εκπαίδευσης SEL στη διαδικασία διδασκαλίας/μάθησης. Στόχος αυτής της ενότητας είναι να μοιραστούμε τις κοινές μας γνώσεις και να παρουσιάσουμε την εμπειρία μας στον τομέα αυτό.
0/7
Θεματική Ενότητα 2: Συμπερίληψη, Εκπαίδευση SEL και Πρόγραμμα Σπουδών
Καλώς ήρθατε στη θεματική ενότητα 2! Η ενότητα αυτή έχει ως σημείο εκκίνησης την εμπειρία σας ως εκπαιδευτικός/εκπαιδευτής και σας καλεί να προβληματιστείτε βαθύτερα σχετικά με τις κύριες πτυχές που παρουσιάζονται στο θέμα, πριν προχωρήσετε στην επόμενη ενότητα του προγράμματος.
0/11
Θεματική Ενότητα 3: Τεχνικές Διδασκαλίας για Διδακτικές Ενότητες Διαφοροποιημένης (Πολυεπίπεδης) Παιδαγωγικής
Καλώς ήρθατε στη Θεματική Ενότητα 3! Σε αυτή τη Θεματική Ενότητα θα μάθουμε περισσότερα για τη μαθησιακή υποστήριξη (scaffolding), ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης (SEL) και της συμπερίληψης στον τομέα της εκπαίδευσης.
0/4
Θεματική Ενότητα 4: Καθοδήγηση (Mentoring) και Μαθησιακή Υποστήριξη (Scaffolding)
Καλωσορίσατε στη Θεματική Ενότητα 4! Στην ενότητα αυτή, θα μάθουμε για τον ρόλο του «Μέντορα» εντός του σχολικού περιβάλλοντος και θα σας κοινοποιήσουμε πόρους οι οποίοι θα ενισχύσουν την κατανόησή σας όσον αφορά τη μεθοδολογία της καθοδήγησης, καθώς και παραδείγματα της εφαρμογής της πρακτικής αυτής στο πλαίσιο ενός πλάνου μαθήματος.
0/4
Θεματική ενότητα 5: Η Διαβαθμισμένη Διδακτική Ενότητα
Καλώς ήρθατε στην ενότητα 5! Στην ενότητα αυτή, θα ασχοληθούμε με τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν σε μια διδακτική ενότητα. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για τον εκπαιδευτικό! Το σημαντικό είναι να σχεδιάζετε μεθοδευμένα και στοχευμένα δραστηριότητες που είναι συμπεριληπτικές και που συνδέονται με τις δεξιότητες της Εκπαίδευσης SEL, για να είστε σε θέση να καλύπτετε τα μαθησιακά κενά των μαθητών τους και να τους ενισχύετε συναισθηματικά. Θυμηθείτε ότι η κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση συνδέεται άρρηκτα με τον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τους μαθητές στην τάξη, τις δραστηριότητες που επιλέγουν και τους σχηματισμούς αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών που προτείνουν (διάταξη της τάξης).
0/3
Θεματική ενότητα 6: Παραδείγματα και Βέλτιστες Πρακτικές
Στη θεματική ενότητα αυτή, θα σας καθοδηγήσουμε στα διάφορα στάδια μιας διαβαθμισμένης διδακτικής ενότητας μέσω ενός παραδείγματος. Μη φοβηθείτε να ακολουθήσετε τα στάδια. Στο υλικό αυτής της θεματικής ενότητας περιλαμβάνονται επίσης παραδείγματα διαβαθμισμένων διδακτικών ενοτήτων που διατίθενται σε μορφή που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή, για να τα χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση ή να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες σας μετά την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος. Πριν σας παρουσιάσουμε τα θέματα της ενότητας αυτής, θα βρείτε ένα παράδειγμα ανάλυσης μιας τάξης από την άποψη της συμπεριληπτικής και κοινωνικο-συναισθηματικής (SEL) διδασκαλίας.
0/6
Θεματική Ενότητα 7: Εργαστήριο: Δημιουργήστε τη δική σας Ενότητα Διαβαθμισμένης Παιδαγωγικής βασισμένη στις αρχές της κονωνικο-συναισθηματικής μάθησης
Σε αυτή την Θεματική Ενότητα, θα συνεργαστούμε για τη δημιουργία μιας διδακτικής ενότητας της δικής σας επιλογής, καθοδηγώντας σας βήμα προς βήμα στα διάφορα στάδια της δημιουργίας του μαθήματος. Θα σας παρασχεθεί ένα έγγραφο με τίτλο «Πρότυπο Πλάνο Μαθήματος Εκπαιδευτικού», το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας και να εργαστείτε πάνω στην εκπαιδευτική σας ενότητα.
0/9
Θεματική Ενότητα 8: Κατευθυντήριες Γραμμές για Πειραματισμό
Σε αυτή την θεματική ενότητα, θα βρείτε πρόσθετους πόρους και μια συλλογή με υλικό.
0/1
Αξιολόγηση και Ανατροφοδότηση
Αυτό είναι το τελευταίο βήμα πριν από την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος εκπαιδευτικών BE-IN. Περιλαμβάνει ερωτηματολόγια ικανοποίησης που αφορά τους εκπαιδευτικούς, καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
0/3
Συμπερίληψη και Εκπαίδευση SEL: καλύτερα μαζί! Καινοτόμες μαθησιακές πρακτικές για ένα πιο συμπεριληπτικό σχολικό περιβάλλον στην Ευρώπη και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης (ESL)
WordPress Lightbox