Course Content
1. Téma: A beavatkozási modell
Üdvözöljük a fedélzeten! Ebben a fejezetben megosztunk néhány gondolatot az inklúzióról és a SEL-ről és ismertetjük a beavatkozási modellt. Minden tanár tisztában van mind az inklúzió, mind a SEL jelentőségével a tanítási/tanulási folyamatban. Ennek a modulnak a célja, hogy megosszuk közös ismereteinket és a témában szerzett tapasztalatainkat.
0/7
3. Téma: Tanítási módszerek a rétegzett tananyaghoz
Üdvözöljük a 3. témakörben! Itt jobban megismerheti az állványozást, amely a SEL és az inkluzív nevelés egyik legfontosabb eleme.
0/4
4. Téma: Mentorálás és állványozás
Üdvözöljük a 4. témakörben! Jobban megismerheti a „Mentor” szerepét az iskolai környezetben, és olyan forrásokat osztunk meg Önnel, amelyek elmélyítik a mentorálás módszertanának megértését, valamint példákat mutatnak a mentorálás órai alkalmazására.
0/4
5. Téma: A rétegzett tanóra
Üdvözöljük az 5. témakörben! Ebben a modulban a tanóra (v. tanítási egység) fázisaival foglalkozunk. Tanárként mindent ismerősnek talál majd. Arra koncentrálunk, hogy hogyan lehet célzottan inkluzív és SEL-hez kapcsolódó feladatokat, tevékenységeket tervezni, hogy a tanulók tudásbeli hiányosságait kitöltsük és érzelmileg is megerősítsük őket. Ne feledje, a társas-érzelmi tanulás mélyen összefügg azzal, ahogyan a tanárok az osztállyal foglalkoznak, interakcióba lépnek, valamint a választott feladatokkal, és az alkalmazott interakciós sémákkal.
0/3
6. Téma: Példák és jó gyakorlatok
Ebben a fejezetben egy rétegzett tanóra szakaszain vezetjük Önt végig. A fejezetben rétegzett tanórákra vonatkozó példák is szerepelnek, amelyeket letölthető formátumban bocsátunk rendelkezésre, hogy a tanfolyam elvégzése után inspirációként használhassa, vagy saját igényeihez igazíthassa azokat. Mielőtt bemutatnánk Önnek a példákat, talál egy példát az osztály elemzésére az inkluzív nevelés és SEL szempontjai szerint.
0/6
7. Téma: Workshop: alkossa meg a saját rétegzett tanegységét a SEL elvei szerint!
Ebben a témakörben együtt fogunk dolgozni egy Ön által választott tanítási egység létrehozásán, lépésről lépésre végigvezetve Önt az óratervezés szakaszain. Rendelkezésre áll egy letölthető „tanári sablon” az ötletek összegyűjtésére, az egység kidolgozására.
0/9
8. Téma: Útmutató kísérletezéshez
Ebben a fejezetben további forrásokat és segédanyagokat talál.
0/1
Értékelés és visszajelzés
Ez az utolsó lépés a BE-IN kurzusának befejezése előtt. Itt találja a tanári elégedettségi kérdőívét és a tanúsítványt.
0/3
Inklúzió és társas-érzelmi nevelés: együtt jobb! Innovatív tanulási folyamatok az inkluzív európai iskolák létrehozása és a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem érdekében
About Lesson
Join the conversation
WordPress Lightbox